Bon Nadal i d’altres informacions
des. 20, 2023Bajocero, una pel·lícula de suspens molt recomanable
gen. 22, 2024Avui, l’Institut d’Argentona ha tingut l’honor de rebre la ponent Núria Salán Ballesteros, en una conferència titulada “L’enginy (in)visible”. L’acte, orientat a estudiants de 4t d’ESO, té com a objectiu posar de manifest el paper essencial de les dones en les carreres tecnològiques i en la història dels invents rellevants per a la humanitat.
La conferència, que ha tingut lloc a les instal·lacions de l’institut, ha estat una oportunitat única per a les joves estudiants d’explorar i comprendre la contribució significativa de les dones en el món de la tecnologia. El títol, “L’enginy (in)visible”, fa una crida a la consciència sobre la invisibilitat sovint present de les dones en aquest àmbit, malgrat les seves contribucions crucials.
Núria Salán Ballesteros, nascuda a Barcelona el 1963, és una química catalana amb una destacada trajectòria com a doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica. Actualment, exerceix com a professora a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i ostenta el càrrec de presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia (SCT), la branca tècnica de l’Institut d’Estudis Catalans.
La ponència ha estat especialment enfocada a ressaltar la importància de les dones en els camps STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) i a desmitificar el concepte d’enginy com a atribut exclusiu del gènere masculí. Amb la seva ampla experiència i coneixement, ha transmès a les estudiants la necessitat de reconèixer i valorar la diversitat en aquest àmbit, obrint camí per a futures generacions de dones interessades en les carreres tecnològiques.
Cal destacar que, a causa de les restriccions d’aforament, la conferència s’ha organitzat exclusivament per a les alumnes de 4t d’ESO. Tot i així, aquest esdeveniment ha representat una oportunitat única per a les alumnes de l’Institut d’Argentona de connectar amb una figura inspiradora com Núria Salán i d’obtenir una perspectiva valuosa sobre la presència femenina en el món tecnològic.
L’Institut d’Argentona aplaudeix aquesta iniciativa que contribueix al foment de la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones en els camps tecnològics, reafirmant el compromís de l’institut amb l’educació inclusiva i l’excel·lència acadèmica.